Wat is sjamanisme

Sjamanisme vind je verspreid over de hele wereld bij volken die dichtbij de natuur leven. Sjamanisme gaat er van uit dat alles in de natuur bezield is: er is een ontastbare spirituele werkelijkheid, de spirit wereld, die verbonden is met de 'gewone' wereld zoals we die dagelijks zien, voelen en horen.

De traditionele sjamaan

De traditionele sjamaan kan zich in deze spirit wereld begeven en oorzaken van disharmonie en ziekte opsporen, met het doel om dit te helen. Zij of hij krijgt de technieken en levenslessen door van oudere en meer ervaren sjamanen. Zo blijft dit sjamanisme generaties lang bestaan.

Hedendaags sjamanisme

De hedendaagse sjamaan heeft geleerd om de heling technieken uit het traditionele sjamanisme toe te passen. De belangrijkste techniek is het reizen in de spirit wereld. Dit wordt ook wel droomreizen genoemd: het is als dromen in een bewuste, wakkere toestand. Door te luisteren naar het geluid van de drum kom je in deze lichte trance en kun je contact maken met je krachtdier, de Aarde en de spirithelpers op jouw levenspad.

De methoden die ik gebruik in de opleiding tot Gaia Blessing® Healer, de meeste workshops en in de healings, zijn afkomstig uit het hedendaagse sjamanisme. Tijdens de opleiding en de workshops 'Ervaar je Zielskracht', 'Natuurwerk met Draken' en 'Natuurwerk met Engelen' leer je deze methoden zelf en ervaar je wat dat je brengt.